Hieronder vindt u een overzicht van de diensten die DO Engineering aanbiedt. Een kort overzicht van enkele project voorbeelden vind u hier.
Wij zijn echt een one-stop-shop voor al uw engineering werkzaamheden, dus daag ons uit, wij kunnen het aan!

Ontwerpen
Een concept ontwerp wordt vaak door middel van een schets gemaakt. Aan de hand van het concept ontwerp is het belangrijk om dit om te zetten in een digitaal 2D of 3D CAD model. Hiermee worden de mogelijkheden en eventuele problemen en beperkingen sneller zichtbaar en wordt bovendien communicatie over het ontwerp met u, de klant, veel effectiever.

 
Construeren
Construeren is eigenlijk de opvolging van een ontwerp, in deze fase wordt gewerkt aan de maakbaarheid van het ontwerp / model en wordt bijvoorbeeld een (voorlopige) keuze gemaakt voor materialen, te gebruiken onderdelen, productietechnieken en te gebruiken componenten.

 
 
Technisch tekenen
DO Engineering kan voor u productietekeningen maken vanuit een door ons gemaakt 2D of 3D CAD ontwerp. Ook kunnen wij bijvoorbeeld uw bestaande tekeningen digitaliseren (eventueel inclusief 3D modellen), bestaande tekeningen aanpassen, of bestaande producten voor u op tekening zetten (reverse engineering).

 
Technisch advies
Wij kunnen u als ingenieursbureau voorzien van deskundig advies bij diverse technische vraagstukken. Ook kunnen wij als “sparring partner” dienen om uw producten / ideeën te toetsen op haalbaarheid en het doen van verbetervoorstellen.

 
 
Berekenen/simuleren constructies
DO Engineering kan constructies o.a. op toepassing, sterkte en thermisch voor u doorrekenen / simuleren ( FEM / FEA) om zo tot een optimaal ontwerp, (materiaalkeuze, gewicht, sterkte, prijs) en meer zekerheid bij toepassing van producten te komen.

 
Bouwen prototypes
Wij bieden u de mogelijkheid om bouw van prototypes te verzorgen of te begeleiden. Dit al dan niet samenhangend met bestelling van alle noodzakelijke onderdelen.

 
 
Testwerk/metingen
De testfase van een product is zeer belangrijk omdat hiermee de validatie van de eisen aan een product worden getoetst. In deze fase komen theorie en praktijk bij elkaar en kunnen, mits de aanpak goed is, belangrijke zaken aan het licht komen. De testfase is, afhankelijk van de toepassing, noodzakelijk omdat bij berekeningen vaak alleen kan worden gewerkt met ideale omstandigheden (uniforme materiaaleigenschappen e.d.), en zelden met alle mogelijke belastingen simultaan.

Ook kan door middel van testen informatie over het gebruik van producten worden verkregen, door tijdens testen metingen te verrichten. Met deze metingen kunnen belastingen worden bepaald die noodzakelijk zijn om producten te kunnen berekenen of optimaliseren.

Door ruime ervaring met het testen van producten kan DO Engineering u begeleiden en adviseren om een goed testprogramma op te stellen en hiermee een hoge mate van zekerheid te verkrijgen over functionaliteit en duurzaamheid.

 
 
Detachering
Bij tijdelijk gebrek aan engineeringcapaciteit is het voor u, in onderling overleg, mogelijk om DO Engineering in te huren om uw bedrijf te ondersteunen. Neem contact op met DO Engineering voor de mogelijkheden voor detachering.

 
 
     
Neem vrijblijvend contact met ons op, om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.   

 

Contact

Adres:

Heideblauwtje 9
7826 GE Emmen
Nederland

Telefoon: +31 (0)24 848 72 71
E-mail: info@do-engineering.nl